beleef twente

Het is bijna niet in woorden te omschrijven of in beelden uit te drukken hoe mooi het coulisselandschap van Vasse gelegen hart van Twente  is. Toch proberen wij u een indruk te geven.

Vasse is gelegen in de gemeente Tubbergen in Noordoost Twente. De omgeving van Vasse is een romantisch heuvellandschap met open essen, veel natuur en rustieke Twentse boerderijen en diverse watermolens. Een perfect entourage voor wandel- fiets- en/of autotochten. Op loopafstand in het dorp Vasse bevinden zich onder andere een supermarkt , ijssalon, een warme bakker, een slijter, een postagentschap en een wijnproeverij. Zowel in Vasse als in de naaste omgeving zijn diverse restaurants.

Op 5 km van Vasse ligt het bekende middeleeuwse Ootmarsum met zijn karakteristieke gebouwen en eeuwenoude gebruiken. Het kerkdorpje Tubbergen ligt op 4 km afstand en is bekent om de glas sierkunst. Ook is Vasse omringd door een aantal prachtige toegankelijke natuurgebieden, zoals: Springendal, dal van de Mosbeek, Galgenberg, Cirkels van Jannink en de Mander Streu.

Wij hebben drie foto wandelroutes beschikbaar die starten vanaf de  Beekzijde, alle drie door de Twentse natuur;

  • 1 rondje “bels” 1 uur wandelen
  • 2 rondje “hazelbekke”1, 5 uur
  • 3 rondje “tutenberg” 0,5 uur

Ook loopt er langs Vasse een uitdagende 40 km lange Mountainbike route.

Voor iedereen is er wel iets te doen.