Historie beekzijde

In het verleden was De Beekzijde eigendom van de plaatselijke agrariërs en deed dienst als ABTB, Aarts diocesane R.K. Boeren- en Tuinderbond. De ABTB werd gebruikt als opslag voor landbouwmachines, maar ook voor levensmiddelen als rogge en graan. Tevens was het een ontmoetingsplek voor de agrariërs. Door verschaling van de agrarische bedrijven werd de ABTB overbodig. De leden besloten de ABTB in 1989 middels een openbare veiling te verkopen.

De Unieke locatie onder de eeuwen oude eiken met een weids uitzicht over het coulissen landschap en op een steenworp afstand van de kerk trok de aandacht van Ben Kemperink.
Na de veiling waren wij de trotse eigenaar van de ABTB.

Door de prachtige ligging en de bestemming die de locatie vroeger had (ontmoetingsplek) ontstond het idee voor het bouwen van een appartementencomplex met recreatieve doelen. Het ontstaan van De Beekzijde was een feit. Al snel werd begonnen met het uitwerken van de ideeën en het aanvragen van de nodige vergunningen.

Na inventarisatie van de panden bleken er verschillende mogelijkheden te zijn. Het pand aan de straatzijde is na verbouwing geschikt voor permanente bewoning. De werktuigen berging aan de achterzijde is na sloop en nieuwbouw omgedoopt tot 4 vakantie woningen. Omdat ontspanning en vakantie synoniem zijn is besloten om onder de appartementen een wellness ruimte te creëren.

Het is dan 1991 dat alle vergunningen rond zijn en dat er begonnen kan worden met de verbouw en de sloop van de panden. Er wordt gestart met het pand aan de straatzijde. Deze nieuwbouw wordt op de oude fundering gerealiseerd. Enkele buitenwanden blijven intact. Wanneer dit woonhuis als ruwbouw klaar is, is het 1993 .

Na deze ruwbouw wordt er gestart met de sloop van de werktuigenberging en het uitgraven van de kelder. Na meer dan 100 vrachtwagens met zand afgevoerd te hebben ontstond er een in mens groot gat in de grond waarna het vullen met beton kon beginnen. De bouw gaat gestaagd door en in 1995 is de ruwbouw van de appartementen af. Na de voltooiing van de ruwbouw wordt er gestart met de afbouw van beide panden welke in 1997 is afgerond.

Het bouwen trok veel bekijks in het toeristische Vasse. Er werd meerdere keren gevraagd wanneer de appartementen klaar zouden zijn. Potentiële gasten werden na realisatie benaderd en met veel plezier konden wij zo de eerste gasten ontvangen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op De Beekzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sinds 1996 exploiteren wij met veel plezier De Beekzijde.